Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Tandarts voor honden? | Tanden schoonmaken doe je zó!

tandarts voor hondenTandarts voor honden

Ben je op zoek naar een tandarts voor honden? Dan kun je gewoon naar de dierenarts gaan. Zij zijn ook gespecialiseerd in hondengebitten. Sommige eigenaren zijn onwetend en hebben geen besef hoe belangrijk het is om regelmatig het gebit van een hond te poetsen met een tandenborstel. Het volledig negeren van tandverzorging bij honden zal op den duur problemen gaan veroorzaken.


 

Wilde dieren

Er wordt weleens beweerd dat het gebit poetsen bij honden onnodig is, omdat wilde dieren in de natuur dit ook niet doen. Toch is deze bewering onwaar. Moderne voeding bij huisdieren is helaas erg tandsteen bevorderend. Met name brokken en plakkerige voeding zijn ideale bouwstenen voor tandplak. Wilde dieren schuren en slijten tandplak van de botten af. Ook staan de kiezen en tanden van wolven verder uit elkaar, waardoor er minder kans is op tandplakophoping. Daar komt bij dat huisdieren vaak een stuk langer leven dan wilde dieren.

 

Tanden van de hond schoonmaken

Honden tanden schoonmaken kan met verschillende instrumenten. Uit onderzoek blijkt dat niets het in effectiviteit kan winnen van de tandenborstel. En dan met name een elektrische tandenborstel. Als je een keuze maakt welke tandenborstel je wilt aanschaffen, kijk dan goed naar de vorm. Een gewone mensentandenborstel met een hondenafbeelding is vaak niet erg geschikt. Beter zijn de borstels met een hoekige vorm erin, zodat ze ook achterste kiezen goed bereiken. De ZooTooth borstel is het vermelden waard. Tandpasta kan meehelpen, maar is niet nadrukkelijk noodzakelijk. Het gaat vooral om de schurende beweging van de borstel. Wel kan de lekkere smaak ( bijvoorbeeld Orapup Lickies) het tandenpoetsen voor een hond plezieriger maken.

 

Overige manieren schoonmaken hondentanden

Je kun natuurlijk nooit zelf een tandarts voor honden zijn, maar een beetje tandsteen weghalen met een krabbertje kan geen kwaad. Een handig instrument hiervoor is de AE Dogs tandsteenverwijderaar. Dit haakje is tweezijdig en daarom ook geschikt voor linkshandigen. Schraap liever van het tandvlees af, zodat als je uitschiet, je het niet kunt beschadigen. Doe liever niet het gebit in één keer.

 

Stinkende adem

Slechte mondgeur bij honden kan komen door infecties, maar de oorzaak ligt zo goed als altijd op de tong. Het achterste stukje hondentong is vaak bezaaid met een biofilm. Dat een cluster van bacteriën die stinkende sulfurverbindingen produceren. Maak een hondentong schoon met Orapup. Dit is een borstel waarop je wat enzymatische gel doet. Deze gel heeft een vleesachtige smaak, zodat honden dit eraf likken. Al likkende poetsen ze hun tong schoon. Een gebitsreinigend speeltje, zoals de Tooth Dumbbell, kan ook een belangrijke rol spelen voor het schoonmaken van de hondentanden.