Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

5 Tips en Adviezen | Tegen uit de bek stinken hond.

5 Tips en adviezen bij vieze hondenadem

Tips en adviezen tegen slechte adem bij honden

5 Tips slechte adem hond

Wanneer uw hond last heeft van een slechte adem is dat zeer vervelend. Uiteraard wilt u als baasje bij thuiskomst enthousiast door uw trouwe viervoeter worden begroet, maar wanneer dit gepaard gaat met een onaangename lucht uit zijn bek, wilt u niet zelf naar adem hoeven happen. Hier is wat tegen te doen! 5 tips en adviezen op om ervoor te zorgen dat uw trouwe viervoeter weer kwispelend en met een frisse adem door het leven kan.

tips slechte adem hond1. Zorg voor een bacterievrije bek

De stank die uit de bek van uw hond komt, wordt voornamelijk veroorzaakt door bacteriën tussen de tanden, tandvlees en tong. Deze bacteriën produceren zwavelgas, wat enorm kan stinken.

Het is daarom van belang de bek van uw hond schoon te houden. Met OxyFresh Pets  likt uw hond zelf veilig en effectief de bacteriën weg. Poets ook de tanden met een speciale elektrische borstel (Tip: ZooTooth) en verwijder tandsteen met een speciaal tandenkrabbertje voor honden (Tip: AE Dogz). 

 

2. Ruim afval goed op

Ruim afval op! Honden kunnen het eten.

2: Ruim afval op! Honden kunnen het eten.

Veel honden rollen dolblij door vieze kleren, vuilnis, en zelfs ontlasting. Sommige likken er zelfs aan of stoppen het in hun bek. Maar waarom vinden honden zulke smerige dingen zo aantrekkelijk? Volgens sommige experts proberen honden zo hun eigen geur te camoufleren of hun eigen geur af te geven, anderen zijn van mening dat honden op dezelfde manier van geuren houden zoals wij van lekker eten of mooie kunst. Wat de reden ook is, wanneer uw hond op een vieze sok of rottende etensresten kauwt, zal zijn adem ernaar gaan ruiken. Zorg er dan ook voor dat uw hond niet bij deze vieze dingen kan komen.

 

3. Geef uw hond voldoende te drinken

Enzymen in speeksel hebben een anti-bacteriële werking

Enzymen in speeksel hebben een anti-bacteriële werking en helpen slechte adem te verhelpen.

Het drinken van voldoende water zorgt niet alleen voor een gezonde vochtregulatie, het helpt ook bacteriën in de mond weg te spoelen. Daarnaast is water essentieel in de productie van speeksel, wat op zichzelf een aantal functies voor de gezondheid heeft. Speeksel heeft bijvoorbeeld een smerende werking bij het kauwen en doorslikken van voedsel, helpt de spijsvertering en haalt geur- en smaakstoffen uit voedsel. Zorg er dus voor dat uw hond voldoende water drinkt. Voor het allerbeste effect kunt u enkele druppels Oxyfresh Pets mondwater toevoegen aan het drinkwater. het bestanddeel oxygene doodt bacteriën en verdelgt vieze geurtjes.

 

4. Geef uw hond vers voedsel

Nat voedsel uit blik kan zorgen zorgen voor slechte adem. Het plakt en blijft gemakkelijk aan de tanden zitten, waardoor tandsteen ontstaat. Het eten van vers vlees daarentegen zorgt juist voor een hoog maagzuurgehalte en schonere tanden. Wilde honden hebben nooit slechte adem, doordat ze geregeld vers vlees binnenkrijgen. 

Hoewel uw hond voldoende water moet drinken, kan het vermengen van voedsel met water (nat hondenvoer) nadelige gevolgen hebben voor de adem van de hond. Plakkerig blikvoer hecht zich gemakkelijk aan tanden, waardoor er ophopingen tussen de tanden kunnen ontstaan en bacteriën zich vrijelijk kunnen vermenigvuldigen. 

 

5. Doe regelmatig een check-up bij de dierenarts

Wanneer u twijfelt over de aard van de slechte adem van uw hond of zich zorgen maakt over de gezondheid, dan kunt u het beste uw dierenarts raadplegen. Een lichamelijk onderzoek en gerichte aan u vragen over het dieet, het gedrag en de bewegingspatronen van uw hond kunnen helderheid verschaffen over de precieze oorzaak van de slechte adem.

 

8 Oorzaken waarom honden uit bek stinken
10 beste middelen verhelpen slechte adem hond
Dé oplossing en verhelpen slechte adem hond
Tandsteenkrabber hond
Beste tandenborstel voor honden