Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Beste middel tegen slechte adem hond? | Top 10!

10 beste middelen tegen slechte adem bij honden

10 beste middelen tegen het uit de bek stinken bij honden.

De top 10 beste middelen tegen het uit de bek stinken bij honden

Wat is het beste middel tegen slechte adem bij honden? De meeste commerciële producten hebben slechts een maskerende werking, maar vergeten de oorzaak bij de bron te bestrijden. Waar kun je het beste op letten? De onderstaande top-10 middelen vernietigen niet alleen stinkende geurtjes, maar schakelen óók de bacteriën uit die daarvoor verantwoordelijk zijn.

 

1: OxyFresh Pets® mondwater

slechte adem hond verhelpen

Oxyfresh Pets® mondwater staat niet zomaar op de 1e plaats. OxyFresh Pets mondspoeling is een krachtig én diervriendelijk product tegen stinkende bacteriën in de bek van uw hond. Het veilige bestanddeel Oxygene® vernietigt zowel de vieze adem, als de bacteriën. Het verschil met andere mondwaters is dat OxyFresh géén dubieuze ingrediënten bevat en tóch een sterkere reinigingskracht laat zien. U hoeft uw hond niet te dwingen: Uw hond likt zijn adem zélf fris. Bekijk dit product op OxyFresh.nl

 

2. AE Dogz tandenkrabber

Scaler voor honden

AE Dogz tandsteen – scaler voor honden

Tandsteen bij honden maakt de tand ruw en trekt daardoor extra bacteriën aan. Deze bacteriën kunnen zorgen voor slechte adem en uiteindelijk voor gebitsontstekingen, pijn en loszittende tanden. Met wat geduld en voldoende beloning kun je zelf tandsteen verwijderen bij uw eigen hond. Dat gaat snel en veilig met het haakje AE Dogz. 

 

3: Pet Distrikt Elektrische hondentandenborstel

Door simpelweg 3 keer per week de tanden van je hond te poetsen met een Pet Distrikt tandenborstel kun je de nare bacteriële geur uit de bek van je hond sterk reduceren.

Je kunt het beste al bij puppy’s beginnen, maar óók oudere honden wennen al snel aan Pet Distrikt.

De Pet Distrikt elektrische borstel is vanwege haar handige vorm één van de meest geaccepteerde tandenborstels door viervoeters en komt als beste uit de test voor honden én het baasje. Te bestellen bij demondzorgzaak.nl 

 

4: OxyFresh Pets Gel Tandpasta

oxyfresh pets gelNiet alleen Oxyfresh Pets mondwater, óók OxyFresh Pet Gel Tandpasta is een slim middel tegen slechte adem bij honden. In veel gevallen komt stinkende bekgeur door een ontsteking van het tandvlees. Smeer 2 keer per dag een klein beetje OxyFresh Pets Gel langs het ontstoken weefsel en laat het intrekken. De gel werkt antibacterieel, geneest het tandvlees en absorbeert de stinkende geurtjes. Je kunt de gel ook dagelijks als tandpasta gebruiken.

 

 

5: Speciale kauwspeeltjes

kauw speeltjes

Kauwspeeltjes voor honden maken de tanden schoon. Vergeet niet de tong!

Naast speciale gels en mondwaters voor honden, zijn er ook kauwspeeltjes op de markt die de vieze adem van uw hond kunnen verminderen. Deze kauwspeeltjes zijn zacht voor de tanden en helpen deze op speelse wijze schoon te maken. Daarnaast geven deze speeltjes een stof af die voor een frissere adem zorgt. In principe hebben kauwspeeltjes dezelfde functie als verfrissend mondwater, zij het dat deze stof bij het kauwen in veel mindere mate wordt afgegeven dan bij een goede spoelbeurt.

 

6: Vers voedsel. 

droge hondenbrokken

Geef liever vers vlees dan brokken.

Wanneer uw hond kampt met slechte adem, dan kan vers voedsel een oplossing zijn. Met vers wordt bedoeld, vlees, vis en groente. Plakkerige blikvoeding blijft te makkelijk plakken aan de tanden en zorgt voor tandsteenvorming. Geef liever vers vlees met bot. Via het bot schrapen ze de tanden schoon en blijft tandsteen achterwege. Ondanks dat droge brokken een schrapend effect hebben langs tanden, zijn de ingrediënten meer vullend dan dat ze voedingswaarde hebben. In brokken zit veel graan hetgeen een hond niet kan verwerken. Ook worden er geregeld zaagsel, veren en haren gevonden in brokken en verkocht onder de noemer “dierlijke resten.” Vers voedsel is het beste voor de vacht,  gewicht en frisse adem. 

 

7: Water

water drinken hond

Water bevordert de speekselaanmaak.

In tegenstelling tot nat hondenvoer is het drinken van water positief voor de algehele mondhygiëne. Wanneer uw hond drinkt wordt namelijk niet alleen de dorst gelest maar ook etensresten en bacteriën weggespoeld. Doordat de bek van de hond goed gehydrateerd blijft, zullen bacteriën eveneens minder hard groeien. Zorg er dan ook voor dat de drinkbak van uw viervoeter goed gevuld blijft en ververs het water drie maal per dag. Het beste te vermengen met Oxyfresh Pets Mondwater

 

8: Wortelen

Wortelen werken tegen een stinkende bek

Wortelen werken tegen een stinkende bek

Ja, je leest het goed. Wortelen zijn niet alleen bij mensen en konijnen erg in trek, ook honden kunnen er profijt van hebben. Naast het feit dat wortels een bron van vitaminen zijn, hebben ze tegelijkertijd een zoete geur en fungeren ze als een natuurlijke tandenborstel.

 

 

9: Kruiden

Naast wortelen zijn er tevens kruiden voorhanden die de nare hondenadem kunnen verfrissen. Margosabladeren of koriander kan als een mondwater dienen, maar evenaren de effectiviteit van een speciale mondspoeling niet. De stoffen in deze kruiden hebben wel in lichte mate een bacteriedodende werking en kunnen de stank verbloemen. Minder reinigend, maar wel frisser zijn dille en muntblaadjes. Eveneens zijn peterselieblaadjes te koken en, wanneer afgekoeld, door het eten van uw hond te mengen.

 

10: Medicatie

Medicatie tegen slechte adem.

Wanneer de halitose van uw hond een medische oorzaak heeft, kan uw dierenarts besluiten medicatie voor te schrijven. Medicijnen zoals antibiotica zullen naar de aard van de ziekte – bijvoorbeeld gastro-intestinaal, respiratorisch of periodontaal – ontworpen zijn om deze te genezen.

De stank uit de bek van uw hond is in deze context een ziektebeeld en zal bij genezing vanzelf verdwijnen.

 

11: Chirurgie

Operatie honden.

Operatie honden.

Wanneer medicatie geen redding biedt, is een chirurgische ingreep vaak een laatste redmiddel om de ziekte van uw hond te lijf te gaan. Periodontale chirurgie (zoals een wortelkanaalbehandeling) wordt vaak toegepast wanneer het hondengebit door infecties en ontstekingen is aangetast. In de behandeling wordt tevens vaak antibiotica – al dan niet in combinatie met ontstekingsremmers – voorgeschreven, maar deze middelen alléén zijn zelden heilzaam op de lange termijn.

 

 

Tips en adviezen tegen uit bek stinken bij honden
Dé oplossing en verhelpen slechte adem hond
Symptomen van vieze hondenadem