Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Top 5 Beste mondwater voor honden

Beste mondwater hond

Veel mensen gebruiken wel eens mondwater om de mond te reinigen en een frisse smaak te geven. Wat veel hondeneigenaren niet weten, is dat er ook mondwater voor honden bestaat. Dit hoeft niet gegorgeld te worden zoals bij mensen, maar wordt toegevoegd aan het drinkwater. Mondwater voor honden is dan ook niet giftig of schadelijk om door te slikken.

Mondwater kan de mondgezondheid van de hond aanzienlijk verbeteren en klachten voorkomen. Vijf verschillende mondwaters zijn er op dit moment beschikbaar. Wij rangschikken deze mondwaters in de onderstaande top 5.

Houd er rekening mee dat de beste resultaten worden behaald door ook handmatig tandsteen te (laten) verwijderen en de hond op een gezond dieet te zetten.

 
 • 1. Oxyfresh Pets mondwater
  Met stip op nummer 1 het mondwater van Oxyfresh Pets. Dit mondwater is vernieuwend in het gebruik van het zogenaamde Oxygene-complex en zink. Het Oxygene-complex werkt op basis van actief zuurstof en pakt effectief de schadelijke bacteriën aan, zonder dat het de algehele balans in de mond verstoort. Te bestellen op OxyfreshPets.nl

Dat is belangrijk, omdat veel mondwaters nog altijd op basis van stoffen werken die vrij agressief zijn en hierdoor meer kwaad dan goed doen op de lange termijn. Oxyfresh Pets mondwater gaat bovendien lang mee, omdat je per 250 ml drinkwater maar één theelepel Oxyfresh Pets mondwater hoeft toe te voegen. Het middel is bovendien volledig geur- en smaakloos, waardoor de hond het niet doorheeft.

 • 2. Best for Your Friend Dental mondwater
  Het Best for Your Friend Dental mondwater volgt op plek 2 met een prima mondwater voor de viervoeter. Het reinigt het gebit van de hond efficiënt, zonder dat het voor de hond opvalt dat er iets met het drinkwater is gebeurd. Vanzelfsprekend is het mondwater volledig veilig voor honden. Voor het gebruik moet er 20 ml mondwater toegevoegd worden per halve liter drinkwater.
 • 3. Beaphar mondwater
  Beaphar mondwater completeert de top 3 van deze lijst met een erg degelijk mondwater dat goed zijn werk doet. Het pakt tandplak aan en zorgt voor een frisse geur in de mond. Tegelijkertijd kan het zijn dat de hond doorheeft dat er iets door het drinkwater zit. Bij kritische drinkers kan dat problemen veroorzaken. Ook is de verpakking vrij klein.
 • 4. Tropiclean fresh breath hip + joint
  Op plek 4 volgt het mondwater van Tropiclean. Het mondwater beschermt het tandvlees en gaat de vorming van tandplak tegen, terwijl het mondwater geur- en smaakloos is. Ook claimt Tropiclean dat het mondwater de stevigheid van de heupen en gewrichten van de hond verbeterd door toevoeging van glucosamine. Er bestaat echter geen sluitend bewijs over de werking van deze stof, wat dan ook de reden is dat dit mondwater niet in de top 3 staat.
 • 5. Aquadent Virbac
  Aquadent Virbac is een mondwater dat met name de vorming van tandplak tegengaat. Het geeft de hond bovendien een frisse geur uit de mond. Voor een effectieve werking dient er regelmatig 10 ml Aquadent toegevoegd te worden per 250 ml drinkwater. De resultaten verschillen per hond in het geval van Aquadent.