Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Pedigree Dentastix, werken ze echt? Zijn ze goed of slecht?

Pedigree dentastix goed of slecht?

Pedigree dentasticks goed of slecht?

Pedigree dentasticks goed of slecht?

Omdat vrijwel iedere hond na een aantal levensjaren met gebitsproblemen kampt en orale pijn dé meest voorkomende klacht is waarom mensen een dierenarts bezoeken, proberen we te kijken hoe we deze problemen zoveel mogelijk kunnen voorkomen. In onze ontdekkingstocht naar de beste producten tegen slechte adem, tandsteen en tandplak bij honden zijn we vandaag beland bij de Dentastix van Pedigree. In hoeverre werken deze sticks écht? Zijn ze goed of slecht voor het gebit van uw viervoeter?

Lees ook: 

Best middel slechte ademBeste tandenborstelSterkste speelgoed – Zelf tandsteen weghalenBeste tandpasta


 

Pedigree Denta Sticks

De tandbevorderende repen van Pedigree zijn naar eigen zeggen goed verteerbaar en verbeteren de ademgeur. Door de structuur van de brok wordt tandplak gedurende het kauwen als het ware weggeraspt. In deze Denta Stix zitten geen extra ingrediënten zoals polyfenolen, zink of natriumpolyfosfaat. Deze bestanddelen zijn daarentegen wél te vinden in veel andere commerciële producten die werkzaam zijn voor een fris hondengebit. De werking ervan is bewezen, maar hebben slechts een gering effect, omdat tandplak nog steeds in veelvoud achterblijft in de bek. We moeten ons dan ook afvragen in hoeverre het nut heeft om gebitsproducten te kopen mét tandbevorderende ingrediënten. De schurende werking langs de tand heeft het meeste effect en werkt net zo goed zonder, als met chemische ingrediënten. Tandenpoetsen zal altijd nodig zijn, daar kan geen product tegen op. Lees hier waarom.

 

Denta Rask en Denta Stix tandplak controle.

Uiteindelijk komt Pedigree met een nieuwe versie op de markt. De zogeheten Pedigree Denta Stix Tandplak Controle, en zou door toevoeging van speciale bestanddelen, toch beter werken dan de Denta Stix. Ook heeft Pedigree een kauwbot samengesteld, dat voornamelijk gericht is op het verwijderen van tandplak van de achterste kiezen. Deze gebieden zijn ook voor mensen vaak lastig schoon te houden.

 

Resultaat?

Veel mensen zeggen dat de granen in de dentasticks juist zorgen voor extra tandplak, maar honden zijn er dol op. Sommige viervoeters eten het te snel op, waardoor de schurende werking van te korte duur is. De smaak wordt door vrijwel iedere hond als zeer prettig ervaren. De producten van Pedigree hebben een goede reinigende werking en kan tandsteen soms tot wel 75% doen afnemen. Echter blijft er nog veel microbiële schadelijke plaque achter in de bekholte. Deze plaque is nog steeds gevaarlijk genoeg om uw hond te voorzien van slechte adem, bloedend tandvlees, ontstekingen en uitvallende tanden. Wij raden de producten van Pedigree wel degelijk aan, echter zal dagelijks tandenpoetsen, tongschrapen, scaling en een jaarlijks bezoek aan een specialist noodzakelijk zijn om uw hond écht te beschermen tegen bacteriën. Gebruik kauwsnacks dus vooral als aanvulling, wanneer u zich bekommert om het gebit van uw viervoeter. Lees hier hoe je de tanden en tong kunt reinigen of welke kauwproducten goed werken.

 

Lees ook: 

Best middel slechte ademBeste tandenborstelSterkste speelgoed – Zelf tandsteen weghalenBeste tandpasta