Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Hill’s Prescription Diet Canine of Hill’s Science Plan Oral Care Adult?

hills prescriptionWe zijn op zoek naar de beste oplossing tegen tandsteen, stinkende beklucht en tandplak bij honden. Welke middelen beschermen uw hond het beste tegen bacterievorming in de bek? Vandaag bekijken we of de producten van Hill’s volwaardig meetellen als wapen tegen gingivitis, parodontitis en slecht ruikende ademgeur.

Lees ook: 

Best middel slechte ademBeste tandenborstelSterkste speelgoed – Zelf tandsteen weghalenBeste tandpasta

 

Producten van Hill’s

Er is verschil tussen de Hill’s Prescription Diet Canine en de Hill’s Science Plan Oral Care Adult. De eerste variant is vooral bedoeld voor honden die een grote aanleg hebben voor gebitsproblemen, of ze reeds hebben gehad. De Science Plan Oral Care Adult is voor honden die niet specifiek last hebben van orale ongemakken, maar waarvan de baas dit ten alle tijden voor wil zijn. Dan is er ook de de Hill’s Prescription Diet Canine Mini, voor volwassen honden die niet meer wegen dan 7000 gram. De producten van Hill’s Diet Canine worden streng afgeraden voor puppy’s , zwangere honden en katten.

 

Wat zegt Hill’s Prescription Diet Canine zelf?

De brokken hebben in vergelijking met de meeste brokken een grotere schurende oppervlakte. Hierdoor bereikt de brok een omvangrijker deel van de tand of kies en zou zodoende meer tandplak en tandsteen moeten weghalen, waardoor de kans op gingivitis of parodontitis wordt verkleind. Ook slechte adem zou dan voorkomen moeten worden. Het reduceert dientengevolge tandplak, maar ook bruine of gele aanslag op de tanden.

 

Wat is het resultaat? Werk het?

Bij honden die Prescription Diet Canine gevoerd kregen is er uiteindelijk 1/3 minder tandplak en voor de helft minder tandsteen geconstateerd dan de periode waarbij ze geen voeding aten gericht op gebitsverzorging. Dat houdt overigens in dat er nog steeds 2/3 deel plaque achterblijft in de bekholte en daarom nog steeds in staat is vernietigend te zijn voor tand en tandvlees.

 

Wat zegt Hill’s Science Plan Oral Care Adult?

Deze brokken zijn vooral voor gezonde hondengebitten om te voorkomen dat honden last beginnen krijgen van bloedend tandvlees, tandsteen, tandplaque of halitosis. Als een hond inmiddels gebitsproblemen heeft, kan de viervoeter dus beter overgaan (na goedkeuring van een dierenarts) op de Prescription Diet Canine (wanneer het baasje kiest voor de producten van Hills). De schurende werking van de brokken zorgt ervoor, dat tijdens het kauwen, de tanden en kiezen worden verlost van bacteriële plak.

 

Hill’s Prescription Diet Canine goed of slecht?

Uit een aantal resultaten kan men concluderen dat honden die brokken eten van Hill’s Science Plan Oral Care Adult, respectievelijk 26% minder tandplak en 45% minder tandsteen hebben dan honden die geen producten eten ter bevordering van het gebit. Iets minder resultaat dan de Prescription Diet Canine, maar nog steeds vermeldenswaardig. Ook hierbij moeten we samenvatten dat de brokken van Hill’s een uitstekende aanvulling kunnen zijn op de gebitsgezondheid van uw hond, maar nooit voldoende is. Op den duur zal tandsteen zich alsnog vormen, kunnen er ontstekingen ontstaan en vallen tanden uit.

 

Samengevat, werkt het echt?

Tot op heden is er geen brok of kauwreep op de markt die uw hond vrijwaart van stinkende mondgeur of tandplak. U kunt de producten wél als aanvulling gebruiken, naast tandenpoetsen, tongreiniging en tandsteenverwijdering. Vrijwel iedere viervoeter krijgt vanaf het derde levensjaar gebitsongemakken, soms zelfs met uitval van tanden. U wordt aangeraden het gebit van uw hond te laten saneren en daarna 3 maal per week zijn tanden te poetsen met een goede nylon tandenborstel en eventueel een speciale tandpasta. Dit blijft vooralsnog de beste methode tegen gebitsproblemen. Om slechte adem te bestrijden kan men het beste overgaan op tongreinigen met behulp een speciale hondentong borstel. Tandsteen verwijderen kun je zelf met een scaler. Enkel op deze manier zullen bacteriën uitblijven. Hier kun je deze middelen vinden.

 


lees ook: 

Best middel slechte ademBeste tandenborstelSterkste speelgoed – Zelf tandsteen weghalenBeste tandpasta