Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Ecuphar van Orozyme, werkt dit echt?

Ecuphar Orozyme goed of slecht?

Ecuphar Orozyme goed of slecht?

Ecuphar Orozyme

Ook Ecuphar heeft slim ingespeeld op de markt. Er is een dringende behoefte aan middelen voor honden die tanden en kiezen helpen beschermen tegen zuren en bacteriën. Vrijwel iedere baas krijgt te maken met gebitsproblemen bij zijn of haar hond. Simpelweg omdat gebitsreiniging bij honden niet eenvoudig in de praktijk te brengen is.

 

Wat zegt Ecuphar Orozyme zelf over haar product?

Ecuphar Orozyme heeft tandpasta en kauwstrips met enzymen stimulerende mechanismen ontwikkeld. Enzymen helpen het speeksel, bacteriën af te breken. De zogeheten ingewikkelde LPO formule zorgt ervoor, dat de hond geneigd blijft tot kauwen. Net als bij kauwgom voor mensen, worden de speekselklieren tijdens het kauwen flink gemotiveerd extra speeksel aan te maken. De kauwstrips zorgen ook voor een schurend effect langs kiezen en tanden, waardoor bacteriën afgeschraapt worden. Omdat het zogenaamde LPO mechanisme werkt tegen micro organismen zal tandsteen en de kans op gingivitis afnemen. Ook claimt Ecuphar te strijden tegen stinkende bekgeur.

 

Ecuphar Orozyme goed of slecht?

Het blijkt in de praktijk dat de kauwstrips effect hebben op de reductie van microbiële plaque. Echter is het eten van deze strips verre van voldoende uw hond te beschermen tegen parodontitis of ontstekingen. Er blijft nog steeds aanzienlijk wat plaque achter. Alléén tanden en tongreiniging kunnen uw viervoeter voor 100% beschermen tegen gebitsproblemen. Uiteraard kunt u deze kauwstrips prima inzetten als aanvulling op de tandverzorging.

 

Orozyme tandpasta

De Orozyme tandpasta kun je gebruiken bij het tandenpoetsen. Voor honden die tijdens het poetsen gestrest raken, zou je de tandpasta langs de kaken kunnen smeren. De hond raakt dan geneigd tot kauwen. De enzymen van de tandpasta zullen bacteriën deels vernietigen, maar kunnen het gebit van uw hond nooit voldoende schoonmaken. Ondanks dat alleen poetsen met een goede tandenborstel en tongreiniger voldoende is, heeft de tandpasta een goede invloed op het gebit, vanwege de enzymatische formule. De lekkere smaak kan de hond gewilliger maken en het tandenpoetsen veraangenamen. Verder heeft tandpasta weinig tot geen toegevoegde waarde.

 

Effect op het gebit

Het enzymatische effect van hondengebitsproducten is slechts gering. Tandenpoetsen en tongreinigen is meestal voldoende om uw hond te voorzien van een gezond gebit, daar is tandpasta niet per se bij nodig. Lees hier hoe je het beste kunt poetsen en welke tandpasta honden het lekkerst vinden.

 


 

Lees gerelateerde onderwerpen

Kosten tandsteen verwijderen hond
Welke tandpasta vinden honden het lekkerst?
Alles over het gebit van een hond