Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Eukanuba Adult en Senior hondenbrokken, goed of slecht?

eukanuba adult seniorWe hebben tot op heden géén brok of kauwvoeding kunnen ontdekken waarbij honden volledig beschermd worden tegen tandplak, tandsteen of slechte ademreuk. Vandaag gaan we ontdekken in hoeverre de Eukanubu Adult en de Eukanuba Senior brok garant staat voor een gezond gebit. Werkt het echt?

 

Eukanuba brokken

Het merk Eukanuba heeft naar eigen zeggen in alle brokken (uitgezonderd de voeding voor jonge honden) een dentaal verdedigingsmechanisme toegevoegd. Het zegt dat dit systeem tandsteenopbouw ontmoedigt, óók op de oppervlakken waar de brokken niet langs schuren. Hierover zegt Eukanuba nog meer, dat de tandsteenafbraak ook voortduurt in de periode ná de Eukanuba-maaltijd. De samenstelling van de Eukanuba brok (polyfosfaat en hexametafosfaat) zorgt op verschillende wijzen voor het vernietigen van tandplak en tandsteen. Allereerst door de schurende beweging van de brok langs de tand. Het omhulsel van de brok bestaat uit een speciaal kristal dat zich vasthecht aan het tandplak en de vorming van tandsteen onmogelijk maakt.

 

Wat is het resultaat?

Uit onderzoek komt naar boven dat honden die brokken eten van Eukanuba voor ongeveer de helft minder last hebben van tandsteen, dan honden die geen voeding of kauwmiddelen eten ter gebitsbevordering. Een positieve bijkomstigheid is, dat ondanks de toevoeging van deze kristallen en polyfosfaten, de smaak niet verloren is gegaan. Toch moet worden vermeld, dat er ondanks de goede werking van de Eukanuba brok jammergenoeg nog steeds veel restanten tandplak achterblijven, die krachtig genoeg zijn om te zorgen voor flinke gebitsschade.

 

Eukanuba goed of slecht?

De brokken van Eukanuba kunnen worden gebruikt als hulpmiddel om tandsteen of tandplak bij uw hond tegen te gaan, maar zal uw hond niet beschermen tegen parodontitis, stinkende adem, gingivitis of ontstekingen. Er blijft namelijk nog steeds microbiële schadelijke plaque achter in de bek van uw hond. Vrijwel iedere hond krijgt na net derde levensjaar problemen met het gebit wanneer de baas verzuimt de tanden te poetsen en de tong te reinigen. Om er écht zeker van te zijn dat u uw hond bewapend is tegen pijnlijke ongemakken in de bekholte dan is tanden- en tongreiniging noodzakelijk. Ook tandsteen kun je zelf verwijderen. Lees hier hoe je tanden en tong van de hond kunt reinigen.

 


Lees gerelateerde onderwerpen:

Tandsteen verwijderen hond zonder narcose
Beste speelgoed voor honden
wat is het beste middel tegen slechte adem bij honden?