Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

10 Tips teek verwijderen hond of kat!

Hteek verwijderen hondoe verwijder je een teek bij een hond of kat?

Wil je een teek verwijderen bij je hond of kat? Begin liever niet zomaar, lees eerst dit artikel! Teken zijn parasitaire beestjes. Ze leven in planten en grassen, maar leven van bloed. Ze grijpen zich daarom met hun kopje vast aan mensen en dieren. Ze boren zich met dat kopje, officieel capitulum genoemd, in de huid om vervolgens het bloed uit de huid te zuigen.

Teken dragen ook ziekten bij zich. Doordat ze zich in de huid planten dragen ze die ziekten over, ook veroorzaken ze infecties. Daarom is het belangrijk een teek op een juiste veilige manier te verwijderen, hoe je dat doet lees je verderop in dit artikel.

 

Tekentang AE Dogz Tick Remover

De AE tekentang is één van de meest handige hulmiddelen voor het veilig en effectief verwijderen van een teek.

Je kunt de AE tekentang alléén op deze webshop kunt kopen.

 

 

Pas op voor teken!

Teken zijn gevaarlijk voor mensen en dieren en daarom is het belangrijk ze zo goed mogelijk te bestrijden. Als je huisdier door een teek is gebeten, is het heel belangrijk om die teek direct uit de huid te verwijderen. Als mensen door een teek worden gebeten, kunnen ze bijvoorbeeld de Ziekte van Lyme, Q-koorts of een hersenvliesontsteking oplopen. Ook dieren lopen het risico een vergelijkbare ziekte of infectie van een teek te kunnen krijgen.

 

Verwijderen met een tekentang

Er zijn verschillende manieren om teken te verwijderen. De ervaring heeft geleerd dat er eigenlijk maar één manier is om een teek goed te verwijderen en dat is door gebruik te maken van een tekentang. Bij alle andere manieren loop je namelijk het risico dat er delen van de teek in de huid achterblijven en alsnog ziektes en infecties over kunnen dragen. Een zeer effectieve en één van de meeste populaire tekentangen ter wereld is de AE Tick Remover. Als je hem vandaag besteld, heb je hem morgen in huis. Je kunt hem in deze webshop kopen. 

 

Zo herken je een teek

Hoe herken je een teek? Een teek behoort tot de spinachtige mijten, je kunt ze makkelijk herkennen aan de volgende kenmerken: Een minuscuul kopje met een relatief groot achterlijf. Duidelijke scheiding tussen kop, borststuk en achterlijf Het kopje heeft een steeksnuit met weerhaakjes zwart, bruin of groen van kleur. Volgezogen mogelijk rood(bruin). Acht pootjes. Normaal is een teek 1 tot 3 millimeter groot. Volgezogen kan een teek wel 1 cm groot zijn en heel bol worden.

 

Een tekenbeet

Het speeksel van een teek bevat natuurlijke pijnstillers en antistollingsmiddelen. Daardoor voel je een tekenbeet in het begin ook niet. Je kunt hem wel herkennen, en als je er een beetje op let ook al vrij gauw vinden. Een tekenbeet herken je namelijk doordat het lijkt alsof er een vreemd bultje op de huid zit. Dat bultje ontstaat als een teek zijn kopje door de huid heeft geduwd. Het achterlijfje zit nog boven de huid en zie je als een volgezogen zakje uitsteken. Als een teek zich genoeg heeft volgezogen laat hij zich weer vallen. Er blijft dan een wondje achter op de plek van de tekenbeet, met daaromheen een rood kringetje met een grootte van 1 – 2 cm. Huisdieren hebben vaak een vacht dus je herkent de tekenbeet meestal alleen als de teek nog volgezogen in de huid zit en je met de vingers door de vacht van je hond of kat gaat.

 

Teken bestrijden of voorkomen

Omdat teken vooral in de warme tijd van het jaar leven, hoeven we ze niet doorlopend te bestrijden. We kunnen onze huisdieren het beste tegen teken beschermen middels een maandelijkse behandeling met een Fipronil houdend middel, in combinatie met een vlooien- en tekenband voor onze hond of kat.