Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Virbac kauwstrips of tandpasta, werkt het echt?

Virbac

Virbac

Virbac Producten

Zijn Virbac kauwstrips en Virbac tandpasta met enzymen voor honden goed of slecht? Deze vraag proberen we te beantwoorden. De Virbac enzymatische kauwstrips of tandpasta is speciaal op de markt gebracht om het gebit van de hond gezond te houden. Slim op ingespeeld, want bijna iedere hond krijgt na verloop van tijd problemen met het gebit. Sterker nog, orale ongemakken bij viervoeters is de meest besproken klacht in de dierenkliniek.

Lees ook: 

Best middel slechte ademBeste tandenborstelSterkste speelgoed –
Zelf tandsteen weghalenBeste tandpasta

 

Virbac goed of slecht?

Virbac goed of slecht? Virbac maakt gebruik van het CET complex.

Virbac kauwstrips tandpasta

De bijtstrips van Virbac bestaan uit buffelhuid en het ingewikkelde CET Complex. Kauwen op buffelhuid brengt een schurende werking teweeg langs de kiezen en tanden, waardoor plaque wordt weg geschraapt. De CET toevoeging bevordert speeksel bacteriën en zuren af te breken. Speeksel heeft een zelfreinigende werking en deze wordt aangewakkerd door CET.

 

Wat is het resultaat van Virbac?

Honden vinden de smaak van de Virbac kauwstrips erg lekker. En het reduceert wel degelijk tandplak en verkleint de kans op parodontitis. De strips hebben een invloed op de afname van tandsteen, echter zijn er nog steeds veel bacteriële plaqueresten te constateren, waardoor u uw hond nooit optimaal beschermt. Ook gaat een stinkende ademlucht niet weg wanneer de tong niet goed gereinigd wordt. Tandenpoetsen, scaling en tongreinigen blijft vooralsnog de enige methode voor het gezond houden van uw hond zijn gebit. Uiteraard zijn de bijtrepen van Virbac een welkome aanvulling!

 

Virbac goed of slecht?

Aan de tandpasta is een vleesachtige aroma toegevoegd waardoor de hond tandenpoetsen als minder onaangenaam beschouwd. Als u de techniek van het tandenpoetsen goed beheerst, is de tandpasta van Virbac een mogelijk middel om te gebruiken, maar niet noodzakelijk. De schurende werking langs de tanden is het meest belangrijk. Het gaat bij tandpasta dan ook meer om de de lekkere smaak dan om de enzymatische werking van tandpasta’s.  De Lickies van Orapup wordt qua smaak zeer gewaardeerd bij honden en is een overweging waard om te proberen.

Vergeet niet de tong mee te nemen. Net als bij mensen zijn bacteriën op het achterste deel van de tong voor 90% de veroorzakers van een onaangename lucht uit de bek.


Lees ook: 

Best middel slechte ademBeste tandenborstelSterkste speelgoed – Zelf tandsteen weghalenBeste tandpasta