Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Beste tandenborstel voor honden? | 5 Tips

Beste tandenborstel voor honden?

ZooTooth Elektrische tandenborstel

De ZooTooth tandenborstel wordt het snelst geaccepteerd door honden

Op de vraag wat de beste honden tandenborstel is, kunnen we onomstotelijk vaststellen dat de ZooTooth tandenborstel, het meest effectief én comfortabel is voor zowel de hond als het baasje.

 “ZooTooth Electric is made for dogs, not for human. So don’t be fooled by all of the other so-called dog toothbrushes. They are simple human brushes with a dog logo.”  Product bekijken

 

 

Beste tandenborstel voor honden: ZooTooth Electric

ZooTooth bestellen

ZooTooth honden tandenborstel

De stand van het mensengebit is anders opgebouwd dan die van een hond en dáár speelt de ZooTooth elektrische hondentandenborstel handig op in.

Door het speciale “hoekachtige” design kunnen de raakvlakken achter de kiezen én aan de binnenkant van de tanden, makkelijker bereikt worden. 

De borstelkop van de ZooTooth tandenborstel bestaat uit zeer zachte haartjes en is véél langer dan andere borstels. Tandenpoetsen gaat daarom sneller en effectiever. Het meest effectief in combinatie met Oxyfresh Pets tandpasta.

 

Je kunt deze producten hier bestellen

 

 

 

Elektrisch poetsen bij honden. 

ZooTooth is op alle fronten beter dan andere hondentandenborstels. Op gewone borstels zetten hondenbaasjes vaak te veel druk, waardoor uw hond tandenpoetsen erg onprettig vindt. De zachte haartjes van de ZooTooth vibreren duizenden keren per minuut. U hoeft dus géén druk meer te zetten, de borstelhaartjes doen het werk. Er zijn 2 modellen. Eén model voor honden onder de 15 kilo en één model voor honden boven de 15 kilo. 

 

hond geduldMinder weerstand

Met name oudere honden, die tandenpoetsen niet gewend zijn, bieden veel weerstand tijdens de gebitsreiniging. Door de ZooTooth tandenborstel te gebruiken zal deze weerstand flink afnemen, vanwege de zachte nylon borstelhaartjes en het unieke diervriendelijke design. Lees hier in welke stappen je tandenpoetsen het beste kunt aanleren.

 

Welke tandpasta?

tandpasta hond

Oxyfresh tandpasta bevat Oxygene

Tandpasta gebruiken is niet per se noodzakelijk, hoewel de tandpasta van OxyFresh Pets erg effectief kan zijn vanwege haar bestanddeel Oxygene. Dit is een ingrediënt dat bacteriën op een diervriendelijke manier uitschakelt, zonder dat uw hond het als vervelend ervaart. Uw hond zal zich minder snel verzetten omdat Oxyfresh Pets geen bijtende ingrediënten bevat waardoor de tanden en kiezen beter gereinigd kunnen worden.

 

Tandsteen verwijderen met een Scaler

Scaler voor honden

AE Dogz Scaler voor honden

Tandsteen is gemineraliseerd tandplak, dat niet meer met een gewone tandenborstel verwijderd kan worden. Zorg er daarom altijd goed voor dat tandplak op tijd weggepoetst wordt. Als uw hond eenmaal tandsteen heeft, dan is het erg belangrijk dit direct af te schrapen door middel van een speciale scaler. Met een beetje geduld kun je dit prima zelf doen. Tip: AE Dogz

 

Beste middel Slechte adem

Als uw hond kampt met een stinkende lucht uit de bek dan is Oxyfresh Pets een diervriendelijke maar effectieve oplossing.

 

Lees gerelateerde onderwerpen:

Wat is de beste hondentandpasta?
Waarom tandenpoetsen bij honden?
Hoe verwijder ik zelf tandsteen bij honden?
Wat te doen tegen slechte adem bij honden?