Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Beste tandpasta voor honden? | 5 tips !

Wat is de beste hondentandpasta?

tandpasta honden

Wat is de beste honden tandpasta?

De meest tandpasta’s voor honden werken averechts. Ze bevatten bijtende bestanddelen waardoor tandenpoetsen een nog grotere strijd wordt. Tegelijkertijd blijkt dat de meeste (vooral goedkope) tandpasta’s niet krachtig genoeg zijn om tandplak, tandsteen, slechte adem of ontstekingen te voorkomen. Tandenpoetsen met een tandenborstel en een beetje water is dan bij wijze van spreken net zo effectief. Toch zijn er wel degelijk goede tandpasta’s. Waar moet je op letten?

 

 

Vermijd alcohol en sodium lauryl sulfaat

oxyfresh pets gel

Oxyfresh Pets tandpasta is geliefd bij honden

Veel honden vinden tandenpoetsen onprettig en dat komt voornamelijk door prikkende tandpasta’s met alcohol of sodium lauryl sulfaat. Poetsen met een mildere tandgel kan ervoor zorgen dat uw hond minder snel tegen stribbelt. De tandpasta van OxyFresh Pets is een fijne tandpasta waar de meeste honden geen moeite mee hebben vanwege haar diervriendelijke ingrediënten zoals aloë vera (helend en kalmerend bij ontsteking) en oxygene (antibacterieel en geurverfrissend ). Bekijk dit product hier.

 

Vermijd menselijke tandpasta

Gebruik liever geen menselijke tandpasta, hierin zit namelijk fluoride. Fluoride is voor de hond zeer giftig. Ook voor mensen, maar wij kunnen tandpasta weer uitspugen. In één tube tandpasta zit zoveel fluoride, dat een jong kind eraan kan sterven.

Daar komt bij dat honden niet houden van mintsmaak en de tandpasta niet kunnen uitspugen. Van fluoride en mint krijgt een hond ook snel maagproblemen.

Vermijd tandpasta’s met een mintsmaak of menthol. Tandpasta’s met mintsmaak vinden honden vaak vies, deze kun je dus beter niet gebruiken. 

 

Beste tandpasta: OxyFresh Pets Gel

oxyfresh tandpastaUit een test komt naar voren dat honden de tandpasta van OxyFresh Pets het fijnst vinden. OxyFresh Pets is geur- en smaakloos en werkt effectief tegen bacteriën, slechte adem en ontstekingen. OxyFresh Pets tandpasta werkt op basis van Oxygene. Oxygene heeft de eigenschap niet alleen stinkende geuren te verdelgen, maar ook de bacterie uit te schakelen die verantwoordelijk is bijna alle gebitsproblemen. De gel heeft tevens een helende en pijnstillende werking bij ontstoken tandvlees.

Je kunt het product hier bekijken op OxyFresh Pets Nederland.

 

Enzymatische tandpasta

Er zijn verschillende enzymatische tandpasta’s op de markt gebracht, waarbij de stof hypothiocyanaat in het speeksel, getriggerd wordt de schadelijke bacteriën af te breken.

Deze formules noemt men ook wel LPO of CET of Orozyme. Ook worden suikers sneller afgebroken waardoor bacteriën deze niet meer kunnen aanwenden voor de aanmaak van tandplak of tongplak.

Naast Oxyfresh Pets zitten deze enzymen ook in Virbac, Ecuphar en Orozyme. Tandpasta’s met natrium, zink en polyfenolen hebben ook een lichte antibacteriële werking, maar niet altijd het gewenste resultaat. 

Voor de beste hondentandenborstels klik hier

 

Lees gerelateerde onderwerpen:

Tandsteen verwijdering bij honden zonder narcose
Ontstoken tandvlees hond verhelpen
Alles over het hondengebit
Beste kauwsnacks voor de hond? Top 10 kauwsnacks