Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Zelf tandsteen verwijderen bij honden? | 5 Tips !

Zelf tandsteen bij honden verwijderen

zelf tandsteen verwijderen bij honden

Tandsteen hond

Hoe kun je zelf tandsteen verwijderen bij je hond? Tandsteen kan niet worden weggepoetst met een tandenborstel of door middel van enzymatische reiniging. Veel mensen gaan daarom naar de dierenarts of een trimsalon. Met de AE Dogz tandenspons én tandsteenkrabber kun je zélf tandsteen weghalen.

Met wat geduld en handigheid, schraap je het tandsteen zelf weg met een speciaal haakje of tandenkrabber.

Roestvrijstalen tandenkrabbertje.

Veilig tandsteen verwijderen bij uw hond

Veilig tandsteen verwijderen bij honden kan eenvoudig met de AE Dogz scaler  of met de AE Dogz Whitening Sponge

Door middel van een tandsteenschraper kun je zelf tandsteen bij honden verwijderen. Een scaler is in principe veilig voor je hond, Het glazuur van een hond is namelijk sterker dan de tandenkrabber zelf, waardoor je niet gauw schade zult aanrichten.

Glazuur is namelijk zó krachtig, dat er een diamantboor aan te pas moet komen om een gaatje uit te boren.  

 

 

Tip: wees geduldig

Wees geduldig

Wees geduldig

De ene hond accepteert het sneller dat er aan zijn gebit wordt gefriemeld dan de andere. Het sleutelwoord is hier dan ook; geduld. Laat een hond langzaam aan de tandsteenkrabber wennen en beloon iedere succesvolle handeling. Verwijder niet al het tandsteen in één keer, maar trek er een langere periode voor uit. Tand voor tand en kies voor kies. Met voldoende beloning zal iedere hond tandsteenverwijdering op den duur gaan accepteren en misschien zelfs leuk gaan vinden, omdat ze weten dat er een beloning tegenover staat. Voor iedereen die een puppy heeft geldt ook; jong geleerd is oud gedaan.

 

Tandsteen verwijderen onder narcose

Vanwege tijdgebrek brengen veel dierenartsen een hond onder narcose bij het verwijderen van tandsteen. Narcose is niet alleen duur, maar ook ongezond voor met name oudere honden. De kosten van tandsteenverwijdering bij de dierenarts liggen al snel tussen de 120 en de 200 euro. Het prijsverschil zit hem vaak in welke apparatuur de dierenarts gebruikt en de dosering van de narcosevloeistof. Hoe zwaarder de hond hoe, duurder de behandeling. De meeste dierenartsen maken gebruik van een ultrasoon reinigingsapparaat.

 

Tandsteen leidt tot ontstekingen

Honden kunnen flink veel pijn hebben van gemineraliseerde plaque. Tandsteen dat niet tijdig weggehaald wordt, resulteert op den duur in een tandvleesontsteking, bloedend tandvlees en pijn. Uiteindelijk kunnen gebitselementen zelfs uitvallen. Uit onderzoek blijkt dat een gebitsontsteking een hond erg ongelukkig maakt. Hier kun je de AE Dogz tandenkrabber bestellen.

 

Het gebruik van de AE Dogz Scalers is een veilige en effectieve methode. Maar schraap liever niet naar het tandvlees toe. Omdat tandsteen leidt tot pijnlijke ontstekingen in het parodontium van de hond, is het belangrijk om het gebit van uw hond zo snel mogelijk tandsteenvrij te krijgen. Als het gebit van een hond eenmaal flink ontstoken is, dan is een bezoek aan de dierenarts gewenst. Een kwalitatieve tandschraper kun je hier kopen. 

Lees ook: 

Best middel slechte ademBeste tandenborstelSterkste speelgoed – Zelf tandsteen weghalenBeste tandpasta