Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Hondengeur in huis verwijderen? | 5 Tips!

Hondengeur verwijderen

Wat te doen tegen stinkende honden- en kattengeuren in je huis of auto? Hoe kun je deze nare luchtjes voorkomen en wat zijn de oorzaken? Een hondengeur in huis verwijderen is niet altijd eenvoudig maar kan eenvoudig worden gerealiseerd met deze onderstaande 10 tips.

 

 

1. Het bestanddeel Oxygene

Eén van de beste manieren voor het wegkrijgen van hondenlucht is het insprayen van je bank, tapijt, hondenmand, gordijnen en auto met een product dat gebruik maakt van de Oxygene Technology.

Oxygene, ook wel actief zuurstof genoemd is een natuurlijk bestanddeel dat wordt gemengd met water. De formule pakt stank veroorzakende bacteriën aan en neutraliseert de vieze geurtjes die ze verspreiden.

In Europa is Oxygene te verkrijgen onder het met merk OxyFresh Pet, dat wordt verkocht bij Petz en BOL. De spray is veilig en kan tevens direct op de vacht worden aangebracht.

 

2. Koffie
Minder effectief dan Oxygene maar zeker de moeite waard om te proberen. Als je de hondengeur in je auto wilt neutraliseren zet dan enkele dagen lang een kopje met gemalen filterkoffie in je auto.

 

3. Azijn
Schaaltje azijn werkt ook goed tegen stinkende geuren door honden in de auto.

 

4. Geurolie
Zet een paar lavendelstruikjes en kruidenpotjes in huis. Ook een schoteltje badolie in huis zetten kan wonderen verrichten.

 

5. Stofzuigen
Iedere dag het huis stofzuigen is niet direct de oplossing, maar helpt zeker mee in het neutraliseren van stinkende hondenlucht in huis.

 

6. Vers eten geven
Het geven van vers voedsel kan ervoor zorgen dat honden minder snel gaan stinken.

 

7. Ventileren
Ventileer iedere dag uw huis, zet ramen en deuren zo veel mogelijk open.

 

8. Kaarsjes aansteken
Laat geurkaarsjes branden. Dit is slechts een maskerende oplossing. De geurbron wordt niet aangepakt zoals OxyGene dat wel doet.

 

9. Oxyfresh Pet Shampoo
Vooral honden die door de regen hebben gelopen of hebben gezwommen kunnen flink stinken. Spoel daarom uw hond direct af met kraanwater. Het wassen van uw hond met Oxyfresh Pet shampoo helpt ook goed tegen nare geurtjes. Oxyfresh shampoo is een milde shampoo, zonder irriterende bestanddelen en toch goed werkzaam tegen nare geurtjes.

 

10. Kammen
Uw hond wekelijks goed uitborstelen. Oude haren geven meer nare lucht af.

 

Beste tip

Van alle tips kan het beste Oxygene worden ingezet. Active Oxygene verwijdert nare geurtjes van (urine, uitwerpselen, braaksel etc.) veroorzaakt door uw hond of kat uit gordijnen, vloerbedekking, dekbedden, bankstellen, meubels en overige textielsoorten zoals kleding en voorkomt dat stinkende geuren van huisdieren de luchtkwaliteit in uw huis negatief beïnvloeden. Oxygene vind je terug in de geurverwijderaar van Oxyfresh en kun je hier bestellen.