Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Zelf tanden krabben bij honden of toch niet?

Tandsteenkrabber voor honden

Een veelvoorkomend probleem bij honden is de vorming van tandsteen. Waar wij mensen dagelijks onze tanden poetsen, doen honden dit natuurlijk niet, terwijl er wel een tandplak- en vervolgens tandsteenvorming plaatsvindt die schadelijk is voor het gebit.

Tandsteenvorming kan verminderd worden door goed te letten op het dieet van de hond, de hond speciale sticks te geven waarmee de tanden gereinigd worden, maar ook door ze zo nu en dan mondwater te geven dat speciaal voor honden is.Met behulp van een tandsteenkrabber kan bovendien de al aanwezige tandsteen vrij eenvoudig verwijderd worden.
Gebitsproblemen bij honden
Gebitsproblemen mogen niet onderschat worden bij honden. Bijna alle honden krijgen op een gegeven moment wel te maken met wat problemen. Dat kan vrij onschuldig zijn, zoals te veel tandplak, maar ook serieuzer, zoals ernstig tandbederf. Hoewel gaatjes veel minder voorkomen bij honden dan bij mensen, kan er wel een tandvleesontsteking ontstaan vanuit een ophoping van tandplak.

 

Het gevolg kan zijn dat de hond pijn heeft of zelfs tanden verliest. Dat is zielig voor de hond en zonde, omdat het grotendeels vermeden kan worden met de juiste aandacht voor gebitsverzorging.
Tandsteen verwijderen met tandsteenkrabber
Voorkomen van tandsteenvorming is natuurlijk het beste, door de hond een goed dieet te geven en zo nu en dan mondwater te geven. Gebruik hiervoor een speciaal mondwater voor honden, zoals Oxyfresh Pets mondwater, dat simpelweg door het drinkwater vermengd wordt.

 

Is er dan toch tandsteen gevormd, wat nooit volledig te voorkomen is, dan kan deze met een tandsteenkrabber verwijderd worden. Een goed voorbeeld is de AE Dogz tandenkrabber. Met deze metalen krabber kun je met een soepele beweging het tandsteen wegschrapen van de tanden. Hoewel de tandsteenkrabber hard is, is het niet zo hard als het tandglazuur van de hond. Daarom hoef je niet bang te zijn dat het glazuur van de hond beschadigd wordt met de krabber.

Hond laten wennen aan behandeling
De meeste honden vinden het niet prettig om rond de mond aangeraakt te worden. Gezien een tandsteenkrabber vrij hard is, is het zaak dat de hond niet te veel beweegt. Dit voorkomt ongelukjes waarbij er bijvoorbeeld in het tandvlees gestoken wordt, wat alleen maar leidt tot meer angst.

Probeer zo mogelijk al op jonge leeftijd te starten met het zo nu en dan gebruiken van de tandsteenkrabber. Zo went de hond aan de procedure en ontstaat er geen angst. Beloon de hond na afloop. Met goede gewenning is het een koud kunstje om de tandsteenkrabber zo nu en dan te gebruiken om het gebit te reinigen.

Het voordeel van de AE Dogz tandenkrabber ten opzichte van andere krabbers is het feit dat het krabbertje aan beide zijden van de mond goed te gebruiken is. Ook is de grip goed, zodat hij niet per ongeluk uit de vingers kan glippen wanneer de hond beweegt.

Category: Geen categorie