Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Top 7 tandenkrabbers hond – wat is de beste?

Net als mensen, krijgen ook honden te maken met tandsteenvorming. In tegenstelling tot mensen, poetsen honden echter niet hun tanden, waardoor de tandsteen zich snel kan ophopen. Om gebitsklachten bij de hond te voorkomen, is het goed om deze tandsteen periodiek te verwijderen. Dit kan vrij eenvoudig thuis gedaan worden met behulp van een tandenkrabber. Er zijn zeven tandenkrabbers op de markt, die wij rangschikken van beste naar minst goed.


 

1. AE Dogz tandenkrabber
Met stip op nummer 1: de tandenkrabber van AE Dogz. Dit RVS-krabbertje is ideaal, omdat het op een veilige manier effectief al het tandsteen weet te verwijderen. De tandenkrabber is voor zowel links- als rechtshandigen eenvoudig in het gebruik en kan zowel tandsteen op grote als kleine tanden eenvoudig verwijderen.

Gebruik de tandenkrabber in een voor de hond bekende omgeving. Omdat niet alle handen meewerken met de procedure, is het belangrijk dat de hond zich in elk geval op zijn gemak voelt. Dit voorkomt ongelukken. Het is onmogelijk om het tandglazuur van de hond met het krabbertje te beschadigen, omdat het glazuur harder is dan het materiaal van de krabber. Te bestellen op de Website OxyfreshPets.nl

 

2. Dentek tandenkrabber
De tandenkrabber van Dentek volgt op gepaste afstand van de krabber van AE Dogz. Ook deze tandenkrabber is bijzonder eenvoudig in het gebruik en effectief voor de verwijdering van tandsteen. Het verschil is dat de tandenkrabber van kunststof is gemaakt. Hoewel ook dit nog goed werkt, is het verwijderen van tandsteen net iets lastiger dan het geval is bij een roestvrijstalen krabber.

Toch is ook de Dentek tandenkrabber een goede optie. Te vinden op bol.com.

 

3. Jean Paeu tandenkrabber
De Jean Peau tandenkrabber is gemaakt van roestvrijstaal en daarmee effectief in het verwijderen van tandsteen. Het krabbertje is vrij klein, waardoor het met name bij grote honden wel wat werk is om alle tandsteen volledig te verwijderen.

 

4. Duodent Sonde tandartshaakje
Het Duodent Sonde tandartshaakje is effectief voor het verwijderen van tandsteen, maar vergt wat meer oefening en een rustige hond. Het uiteinde van het haakje is vrij scherp, waardoor het kan gebeuren dat er per ongeluk in het tandvlees van de hond wordt geprikt.

Dat is niet alleen onprettig voor de hond, maar creëert ook een angst bij de hond waardoor hij de volgende keer meer gespannen zal zijn. We zien deze tandenkrabber dan ook als een model voor geoefende tandsteenverwijderaars.

 

5. Miranda tandenkrabber
De Miranda tandenkrabber is sterk genoeg om tandsteen eenvoudig te verwijderen, maar relatief klein. Hierdoor is de krabber minder gebruiksvriendelijk. Ook is het lastig te gebruiken achterin de mond van de hond.

 

6. Inox tandenkrabber
De Inox tandenkrabber kan aan beide uiteinden gebruikt worden, waarbij één kant naar rechts afloopt en andere naar links. Hoewel je hierdoor beide kanten van het gebit van de hond kunt reinigen, is het onhandig om veel te moeten wisselen. Ook moet je de krabber goed schoonmaken voor je hem omdraait, om geen rotzooi op je hand te krijgen.

 

7. Bogadent Tartar Remover
De Bogadent Tartar Remover is een kunststof tandsteenverwijderaar. Hoewel de tandenkrabber prettig in de hand ligt, leert de ervaring dat het niet erg eenvoudig is om tandsteen te verwijderen met het relatief zachte krabbertje. Met name tandsteen die al enige tijd aanwezig is laat zich niet eenvoudig verwijderen met deze tandenkrabber.

 

Category: tandsteen hond