Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Oren schoonmaken hond of kat? 10 Tips!

Vieze oren hond of kat?

Heeft uw hond of kat last van vieze oren of snel last van een oorontsteking? Lees dan de onderstaande tips. Oorontstekingen bij honden of katten kunnen vrij snel tot een serieuze aandoening leiden, dus het is belangrijk de oren goed schoon te maken en viezigheid te verwijderen! Wat te doen tegen vieze oren bij huisdieren?

 

Tips tegen oorinfectie hond of kat

1. Kies het juiste oorreinigingsproduct! Wees kritisch tijdens de aanschaf van het juiste middel waarmee u de oren van uw huisdier wilt schoonmaken. Zoek liever naar een product op basis van actief zuurstof en liever niet op basis van alcohol of andere bijtende chemicaliën. Tip OxyFresh for Pets: OxyFresh Pet Ear Cleaner is ideaal voor huisdieren met ontstoken, gevoelige of vieze oren. De vloeistof bestaat uit een alcoholvrije, diervriendelijke formule, dat eenvoudig zijn weg vindt in het oorkanaal en afvalstoffen zoals bacteriën en oorsmeer afbreekt, zónder dat uw huisdier hier last van heeft!

2: Vermijd het gebruik van een wattenstaafje. Met een wattenstaafje ga je meestal te diep in het oor en door de wrijvende beweging maakt het lichaam extra oorsmeer aan, waardoor het probleem dus alleen maar erger wordt.

3. Gebruik een droge doek. Als u gebruik heeft gemaakt van oordruppels maak dan vervolgens gebruik van een droge doek en niet van een natte doek. Honden en katten vinden een natte doek erg onprettig, bovendien wrijf je de viezigheid er lastig mee weg.

4. Een beetje oorsmeer is goed, het helpt namelijk uw huisdier te beschermen tegen bacteriële aanvallen van buitenaf. U hoeft dus niet altijd al het oorsmeer te verwijderen. Pas bij overtollig smeer actie ondernemen.

5. Sommige hondenrassen zijn zo doorgefokt, dat er veel haren wat verder in de gehoorgang doorgroeien. Ook dit is niet per se verkeerd, echter teveel haar kan voor problemen zorgen, waardoor je genoodzaakt bent te gaan knippen.

 

Symptomen van oorproblemen

Eén van de meest voorkomende aandoeningen bij honden en katten is een oorinfectie. Een oorinfectie gaat gepaard met hevige pijn, waardoor uw huisdier zich erg ongelukkig kan voelen. Hoe herken je een oorinfectie nog meer?

1. Uw hond schudt regelmatig met zijn hoofd en krabt langs de oren Zo kan een hond kenbaar maken last te hebben van zijn oren door krabben en het wrijven van zijn kop over het tapijt of meubels

2. Er komt viezigheid en oorsmeer uit de oren, terwijl tegelijkertijd de oren flink kunnen stinken.

3. De oren zien er meestal rood en opgezwollen uit

4. Uw hond heeft last van evenwichtsproblemen

5. Hoofd schuin houden met het ontstoken oor omlaag

6. Piepen bij aanraking waardoor u duidelijk kunt zien dat uw hond of kat pijn heeft.

 

Tot slot

Een van de beste middelen tegen oorinfecties bij honden en katten is met afstand de Oxyfresh Pet Ear Cleaner. Een effectieve, niet-giftige, snelle en veilige manier voor het verwijderen van viezigheid, bacteriën en smeer uit de gehoorgang van uw hond of kat. Breng enkele druppels aan in de oren en uw huisdier zal van u houden!