Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Werkt Dental & Skin van Vet Early & Care goed of slecht?

In ons onderzoek naar wat het beste product voor een gezond hondengebit is, zijn we vandaag aangekomen bij Dental & Skin. Werken deze producten echt tegen parodontale ongemakken zoals tandplak, tandsteen, slechte adem en ontstoken tandvlees? Eerst gaan we beschrijven welke invloeden de bestanddelen hebben op het gebit.

 

Wat doet dental & Skin precies?

Vet Early en Care geeft aan op 3 manieren effect te hebben tegen gebitsproblemen.

  1. In de brokken zit natriumpolyfosfaat. Dit bestanddeel zorgt ervoor dat calcium wordt onttrokken uit het speeksel en daardoor niet in staat is om tandsteen te vormen.
  2. De samenstelling van de brok is zó ontworpen dat er een schurende werking plaatsvindt langs tanden en kiezen.
  3. De toegevoegde polyfenolen en zinkstoffen zouden slechte adem tegengaan. Zink is in staat de stinkende zwavelgeur te neutraliseren. Polyfenolen afkomstig uit groene thee, kunnen bacteriën afbreken.

 

Werkt het echt?

In principe kloppen alle beweringen. Er zijn minder vluchtige zwavelverbindingen (slechte adem) waargenomen en er is minder tandsteenvorming geconstateerd. Echter is de werking hiervan onvoldoende om uw hond volledig te beschermen tegen gebitsproblemen. Nog steeds blijven er resten tandplak achter, die kunnen resulteren in flinke gebitsschade. Ook slechte adem zal blijven, wanneer de tong van de hond niet wordt meegepoetst.

 

VET Early & Care, goed of slecht?

Vooralsnog blijft tandenpoetsen en tongpoetsen de beste methode. Kauwproducten helpen mee aan een gezond gebit, maar zijn onvoldoende krachtig om dit als enige wapen in te zetten. U kunt desalniettemin de producten van Dental & Skin gebruiken ter aanvulling op het tandenpoetsen, tongreinigen en waar nodig tandsteen verwijderen. Ook Vet breed nutrition en vet size nutrition bevatten elementen die tandplak en tandsteen tegenwerken, echter is dit een te verwaarlozen hoeveelheid en kan daarom ook niet worden ingezet als enige oplossing voor het behouden van fris gebit.

 

Lees gerelateerde onderwerpen:

Zelf tandsteen verwijderen hond