Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Oral Bar en Oral Bar Small Dog goed of slecht?

Oral Bar van Royal Canin

Oral Bar van Royal Canin

Oral bar en Oral bar small dog

Nog steeds zijn we zoekende naar het beste middel tegen stinkende adem, tandsteen en tandplak bij honden. We onderzoeken in hoeverre de Oral Bar en Oral Bar Small Dog repen van Royal Canin werkzaam zijn tegen mondholteproblemen bij viervoeters.

Oftewel, werken de kauwrepen van Oral Bar echt?

Lees ook: 

Best middel slechte ademBeste tandenborstelSterkste speelgoed – Zelf tandsteen weghalenBeste tandpasta


 

Wat zegt Oral Bar zelf?

Tandplak, tandsteen en slechte adem zijn ongemakken die naar eigen zeggen worden bestreden door de repen van Oralbar. Ook is er een ingrediënt aan gekoppeld dat ervoor zorgt dat honden langer blijven kauwen, waardoor het schurende effect méér tandplak wegschraapt dan producten die deze ingrediënten niet bevatten. Deze bijtverlengende ingrediënten zitten overigens niet in Oral Bar Small dog.

 

Toegevoegde enzymen

Ook natriumpolyfosfaat, zink, polyfenolen en eucalyptus is toegevoegd aan de kauwreep. Natriumpolyfosfaat zorgt ervoor zorgt dat calcium niet de gelegenheid krijgt zich te transformeren in tandsteen. Zink heeft de eigenschap stinkende zwavellucht te neutraliseren én bacteriën te vermorzelen, net als de polyfenolen. Eucalyptus schijnt goed te helpen tegen halitose, echter is de werking hiervan onvermeldenswaardig, oftewel te verwaarlozen.

 

Wat is het resultaat?

Na een reeks testen is bekend geworden dat bij honden ná gebruik van de Oral Bar kauwrepen, tot wel 25% minder tandplak en 50% minder tandsteen in het gebit was te vinden dan bij honden die geen kauwmiddelen kregen. Helaas was er nog wel steeds veel plaque zichtbaar.

 

Werkt Oral Bar echt?

Een reep van Oral bar en Oral Bar Small Dog heeft een bewezen invloed op de reductie van tandplaquevorming, tandsteen en slechte adem, maar is geenszins een vervanger voor het tanden- en tongpoetsen. Alléén het dagelijks reinigen van de tanden en tong én een jaarlijkse controle bij de specialist zorgt ervoor dat uw hond met een schoon gebit en een frisse adem door het leven kan. De Oral Bar kauwrepen kunt u uiteraard wél gebruiken ter aanvulling. Houd hierbij rekening met het aantal calorieën, zodat u uw hond niet teveel eten geeft. Ook wanneer uw hond nog pup is, kunt u de repen beter niet geven. Lees hier hoe je zelf het gebit van je hond kunt reinigen. 

 

Lees gerelateerde onderwerpen:

Best middel slechte ademBeste tandenborstelSterkste speelgoed – Zelf tandsteen weghalenBeste tandpasta