Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Royal Canin Dental (Special) Diet goed of slecht?

Royal Canin, werkt het echt?

We proberen antwoord te geven op de vraag in hoeverre de producten Dental Diet en Dental Special Diet (voor kleine honden) van Royal Canin effectief zijn tegen tandplak, slechte adem, tandsteen en tandvleesproblemen bij honden. Oftewel werkt dit echt?

ROYAL CANIN dental diet

Lees ook: 

Best middel slechte ademBeste tandenborstelSterkste speelgoed – Zelf tandsteen weghalenBeste tandpasta

 

Hoe werkt Royal Canin?

De verpakking zegt op twee manieren te werken tegen de opbouw van tandplak en tandsteen.

  1. De samenstelling van Royal Canin Dental Diet (vanaf 10 kg) en Dental Special Diet ( tot 10 kg) zorgt voor een schurende werking tegen microbiële plaquevorming. De tanden en kiezen worden tijdens het kauwproces gereinigd tot aan het tandvlees.
  2. De producten van Royal Canin bevatten natriumpolyfosfaten, die ervoor zorgen dat calcium minder kans krijgt zich om te vormen tot tandsteen.

 

Uit verschillende proeven is ontdekt dat honden die Royal Canin Dental Diet en Royal Canin Dental Special Diet voorgeschreven krijgen, minder tandsteenopbouw hebben dan viervoeters die geen van deze kauwmiddelen kregen. Toch blijft er nog een aanzienlijke hoeveelheid bacteriële flora in de bek achter. Deze bacteriën op de tanden en tong zijn helaas nog steeds bij machte te zorgen voor stinkende adem en gebitsproblemen.

 

Is Royal Canin goed of slecht?

Volmondig kunnen we constateren dat Royal Canin Dental Diet of Royal producten een positief effect hebben op het welbevinden van de mondgezondheid, maar nóóit een vervanging mogen zijn van tandenpoetsen en tongreiniging. Wanneer de producten van Royal Canin als enige middel worden ingezet in de strijd tegen tandsteen en slechte adem, zal uw hond alsnog gebitsproblemen krijgen. Wél kun je dit gebruiken als aanvulling naast het dagelijks tandenpoetsen, tandsteenverwijdering en tongreinigen.


lees ook: 

Best middel slechte ademBeste tandenborstelSterkste speelgoed – Zelf tandsteen weghalenBeste tandpasta