Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Tandplak hond verwijderen? | 5 tips!

Veel tandplak hond bij honden verwijderen?

veel tandplak hondTandplak hond

Wanneer je hond kampt met veel tandplak eet hij zeer waarschijnlijk voeding waarbij kauwen niet echt nodig is. Veel tandplak moet snel worden verwijderd zodat het niet kan worden omgezet in tandsteen. Tandsteen zorgt namelijk voor een ribbelige tandstructuur. Wanneer er oneffenheden zijn ontstaan kunnen hiertussen bacteriën gaan zitten, die niet meer op een natuurlijke wijze via het speeksel kunnen worden verbannen. Deze bacteriën zorgen voor infecties aan tandweefsel. Uiteindelijk wordt ook bot aangevreten en kunnen tanden en kiezen los gaan zitten en uitvallen. Jammergenoeg zijn er veel dieren die onnodig op jonge leeftijd sterven door onopgemerkte problemen aan het gebit. Veel eigenaren beschouwen het als gewoon, wanneer tanden van hun achtjarige hond uitvallen, omdat ze vinden dat deze honden al aardig op leeftijd zijn. Dit is natuurlijk onwaar. Vaak als er flinke gebitsproblemen de kop opsteken, valt er niet veel meer te redden.


Tandplak verwijderen bij honden

Voor het verwijderen van tandplak bij honden kun je verschillende technieken aannemen. In een dierenspeciaalzaak kun je verschillende producten kopen die je hierbij helpen. Voorbeelden hiervan zijn botten van runderhuid, of botten van plantaardige materialen. Echter is werking hiervan niet sufficiënt om je hond volledig te beschermen tegen parodontale aandoeningen. Daarvoor zul je echt over moeten gaan op tandenpoetsen. Er zijn slechts een handjevol eigenaren die daadwerkelijk tandplak met regelmaat verwijderen en dat is nu net de reden waarom dierenklinieken op volle toeren draaien. Er worden aan de lopende band gebitssaneringen toegepast.

 

orapupHoe kun je zelf tandplak verwijderen

Gebruik altijd een tandenborstel en dan bij voorkeur een elektrische. De Zootooth brush heeft zachte nylonhaartjes, die tijdens het reinigen ook de gingiva masseert. Als tandplak eenmaal gemineraliseerd is zou je het voorzichtig kunnen weghalen met een AE Dogz krabbertje. Een vieze hondentong kun je het beste poetsen met Orapup en een goed sterk hondenspeeltje, dat voornamelijk is gericht op tandplakverwijdering is de Tooth Dumbbell.

 

Tandarts voor honden

Net als mensen minimaal twee keer per jaar naar de tandarts gaan, is het ook belangrijk om een specialist met regelmaat het gebit te laten bekijken. Probeer ontstekingen altijd te voorkomen, want het kan uw hond ziek en ongelukkig maken.

 

Category: tandplak