Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Tandverzorging bij honden doe je zó | 5 Tips

tandverzorging hondTandverzorging hond

Legio hondenbaasjes komen er te laat achter dat een wekelijkse tandverzorging essentieel is voor de gezondheidstoestand van honden. Het pertinent weigeren van een continue tandverzorging bij honden kan mogelijkerwijs een nadelig effect hebben op de gezondheid van uw hond, maar ook op zijn levensgeluk. Een hond met een onverzorgd en ontstekingsgevoelig gebit is simpelweg een stuk ongelukkiger. Nog een vervelende bijkomstigheid is dat de bacteriën in de bek kunnen verplaatsen naar de inwendige organen. Honden kunnen hiervan een hartklepontsteking krijgen, maar bijvoorbeeld ook nierproblemen. Hoe kunnen we het beste de tanden van onze honden verzorgen?


Hoe tandenverzorgen bij honden

Er zijn meerdere manieren om het gebit van je hond te verzorgen. Echter is tanden- en tongverzorging het meest effectief. De tanden poets je tegen tandsteen en ontstekingen en de tong poets je tegen slechte adem. Dit laatste klinkt waarschijnlijk nieuw in de oren, maar net als bij mensen is de tong in 90% van de gevallen de grote aanstichter van vieze beklucht bij honden. Meer over tandverzorging bij honden.

 

orapup flavourBacteriën op de tong

Een hond heeft soms een witte tong, of een opvallend gele tong. Met name is dit zichtbaar op het achterste deel. Hier bevinden zich tongpapillen of tonghaartjes. Deze haartjes zorgen voor een ruwe oppervlakte, waardoor bacteriën zich hieraan vastklampen. Deze anäerobe bacteriën zijn voortdurend bezig voedselresten te verteren en om te zetten in een zwavellucht. Deze zwavelgeur ruikt onprettig, waardoor honden hevig uit de bek kunnen ruiken. Een vieze tong kun je aanpakken met Orapup.

 

Tandverzorging hond op verschillende manieren

De tandverzorging bij honden kan op verschillende wijzen. Tandenpoetsen gaat het eenvoudigst met een elektrische borstel. Hiervoor raden wij de ZooTooth aan. Met een speciale elektrische tandenborstel voor honden hoef je geen druk te zetten, waardoor je het tandvlees gezond houdt. Daar komt bij dat een elektrische borstel duizenden schoonmaakbewegingen maakt per minuut. Hier kan een gewone tandenborstel niet aan tippen.

 

Tandsteen verwijderen

Een ander onderdeel van tandverzorging bij je hond is het verwijderen van tandsteen. Dit zou je kunnen laten weghalen bij de dierenarts of bij een trimsalon. Soms als er een lichte mate van tandsteen zichtbaar is en er geen ontstekingen zijn dan zou je het eigenhandig kunnen wegkrabben met een speciaal tandenkrabbertje. De AE Dogz tandenkrabber kan uitkomst bieden.

 

Speeltjes

Naast tandenpoetsen met een elektrische borstel, het reinigen van de tong met Orapup, en tandsteen verwijderen met een scaler, kun je ook een speciaal speeltje aanschaffen dat met name als doel heeft de tanden schoon te maken. De Tooth Dumbbell is hiervoor zeer geschikt. Als tandpasta voor op de tandenborstel raden wij de Lickies van Orapup aan.

Category: gebitsreiniging