Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Tandplak bij honden? | Wat je eraan kunt doen!

tandplak bij honden

tandplak bij honden

Tandplak bij honden

Sommige honden hebben regelmatig last van tandplaque. Tandplak is de basis van allerlei narigheid dat kan ontstaan in de hondenbek. Als het door de invloeden van het speeksel wordt omgezet in tandsteen zijn de rapen gaar.


Gezondheid in relatie tot het hondengebit

Om een goede algehele gezondheid te bevorderen van uw hond, is het van groot belang dat uw hond zijn gebit wekelijks gepoetst wordt. Hierdoor verhelp je niet alleen slecht ruikende adem, maar voorkom je ook bijkomende gezondheidsproblemen. Wanneer een hondengebit niet of nauwelijks wordt gevrijwaard van tandplak neemt de kans toe dat er ontstekingen ontstaan. Naast dat een slechte mondhygiëne van uw huisdier kan leiden tot diverse klachten aan het gebit, zoals gaatjes, tandsteen en stinkende beklucht, kan het ook leiden tot een verslechtering van de algehele weerstand van uw dier.

 

Investeren in het gebit

De bacteriën van een mondholte-infectie kunnen zich ook via de slokdarm naar de inwendige organen begeven. Tegenwoordig wordt er veel geïnvesteerd voor het bevorderen van de gezondheid van huisdieren. Zoals voeding, de juiste vachtverzorging en er kan zelfs een zorgverzekering worden afgesloten. Desalniettemin wordt het gebit van uw lievelingsdier regelmatig vergeten. Eigenaren onderschatten het belang van het verwijderen van tandplak bij honden Wekelijks tandenpoetsen is een absolute must.

 

Hoe kun je tandplak bij honden wegnemen?

Simpelweg met de tandenborstel tandplak wegnemen blijft anno 2014 de enige échte methode. Vergeet alle andere miljoenen zogenaamde gebitsverzorgende producten. Allemaal leuk en aardig maar niets kan op tegen de tandenborstel. Gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel, omdat dit beter is voor het tandvlees. De ZooTooth brush is een aanrader. Als tandpasta zou je de Orapup Lickies kunnen gebruiken. Honden vinden de smaak hiervan erg lekker.

 

Overige manieren tandplak verwijderen

Naast tandplak heeft een hond ook met regelmaat last van tongplak. Een vieze gele tong is meestal de bakermat van een vieze ademlucht en kun je op een handige wijze schoonpoetsen met Orapup. Als een hond eenmaal tandsteen heeft, schraap het dan zo snel mogelijk weg met een AE Dogz tandsteenkrabbertje. De Tooth Dumbbell is een uitstekend gebitsverzorgend kauwproduct waar honden zeer graag mee spelen.

 

Dierendokter bezoeken in verband met tandsteen

Net zoals wij mensen niet zonder tandarts kunnen, geldt dat zelfde voor honden. Een jaarlijkse controle bij de dierenarts is noodzakelijk voor de gezondheid van uw hond. Echter, hoe beter u zelf aan gebitsreiniging doet bij honden, hoe goedkoper de rekening. Voorkom daarom door dagelijks tandplak te verwijderen bij honden, dat uw hond ziek wordt of onder narcose moet. Lees hier meer over tandplak hond.

 

Category: tandplak
Tag: