Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Tandenpoetsen van een hond doe je zó

tanden poetsen hondTandenpoetsen honden

Niet iedereen is hiervan op de hoogte, maar wanneer je je hond zijn tanden niet poetst met een tandenborstel, is het wachten op gebitsproblemen. Voorbeelden van gebitsongemakken zijn; bloedend tandvlees, ontstoken tandvlees, rood tandvlees en elementen die spontaan uitvallen. Met alleen kluiven en wat dentale brokken is je hond niet beschermd tegen gebitspijn. Uit verschillende tests blijkt dat alléén tandenpoetsen zekerheid biedt voor een gezond gebit voor uw hond. Dentale kauwmiddelen, speciale tandpasta of sticks kunnen meehelpen, maar zijn geenszins voldoende voor een optimale bescherming.


Tandverzorging bij honden

Tanden poetsen bij honden? Het mechanisch poetsen van het gebit kan lastig verlopen, zeker wanneer uw hond dit niet gewend is. Honden worden snel zenuwachtig en draaien hun hoofd weg. Zoek daarom een rustige ruimte op, het liefst een ruimte waar uw hond bekend mee is. Met voldoende beloning zal op den duur iedere viervoeter accepteren dat zijn tanden worden schoongepoetst. Wees geduldig en geef niet te snel op. Uit onderzoek komt naar voren dat honden erg ongelukkig kunnen worden wanneer ze last hebben van gebitspijn. Dat zou natuurlijk erg jammer zijn, want iedereen wil het beste voor zijn hond.

 

Stappen tandenpoetsen hond:

  • Positioneer je op een rustige vertrouwde plaats
  • Laat je hond rustig zitten
  • Leg je hand onder zijn kin
  • Beloon hem wanneer dit goed gaat
  • Raak met je vingers zijn tandvlees aan
  • Als dit goed gaat kun je een doekje gebruiken, of eventueel een vingerborstel
  • Pak nu de tandenborstel en poets de buitenkanten
  • Probeer nu ook de binnenkanten

 

Tandsteen

Als je tandsteen ziet zitten dan kun je het beste verwijderen met een krabbertje. Heeft uw hond ook een slechte adem dan is Orapup wellicht een oplossing. Het maakt niet uit wat voor tandpasta je gebruikt, omdat blijkt dat het resultaat van tandplakresten hetzelfde is, zowel met als zonder tandpasta. Wél kun je tandpasta gebruiken voor de smaak. Met name de Lickies van Orapup wordt gewaardeerd door honden en kan het tandenpoetsen vergemakkelijken. Er zijn ook speciale tandpasta’s voor honden die ze niet lekker vinden. Het tandenpoetsen wordt dan juist moeilijker om te realiseren.

 

ZooTooth

Elektrisch poetsen bij uw hond is zo gek nog niet. Uit onderzoek blijkt dat honden dit soms nog veel prettiger vinden. Mede omdat je op een elektrische tandenborstel geen druk hoeft te zetten. De borstelhaartjes doen zelf het werk. ZooTooth is een uit Amerika overgewaaide tandenborstel voor honden, die wordt gewaardeerd door honden en het baasje. Het maakt per minuut duizenden poetsbewegingen en is daarom zeer effectief. Ook is de borstelkop zo ontworpen, dat de hoekachtige vorm ook de moeilijk bereikbare plekken meepoetst. Lees hier meer over tanden hond poetsen.

 

Category: tandenpoetsen
Tag: ,