Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Tandenpoetsen bij honden | Hoe doe je dat?

tandplak bij honden

tandplak bij honden

Hoe de tanden van je hond poetsen?

Hoe gebit poetsen hond

Je kunt via allerlei wegen de tanden poetsen van je hond, maar reinigen met de tandenborstel is van alle manieren nog het meest zinvol. Alléén het gebit poetsen met een tandenreiniger vrijwaart je viervoeter van bacteriële flora in de bek.


Gevolgen niet tandenpoetsen

Het belang van tandenpoetsen bij honden wordt vaak onderschat. Een ongepoetst gebit kan uitmonden in tandsteen, gingivitis en tanduitval. Het is vreemd dat bijna 9 van de 10 dierenartsen aanraadt om tanden te poetsen en er maar een handjevol baasjes hier écht gehoor aan geven. Nog een bijkomstigheid is dat de bacteriën die ontstaan in de bek, via de slokdarm in het lichaam kunnen zorgen voor andere infecties. Vooral infecties aan de hartkleppen en nieren is een veelvoorkomende klacht. Wees deze narigheid voor en poets!

 

Hoe tandenpoetsen hond

Voornamelijk honden die ná een paar jaar voor het eerst een tandenborstel onder ogen krijgen, zijn hier in eerste instantie niet van gediend. Hoe kun je een hond zijn tandenpoetsen

1. Ga naast je hond zitten
2. Leg je hand onder zijn kin
3. Masseer zijn wangen
4. Raak met je vingers zijn tandvlees aan
5. Poets eerst met een doekje
6. Probeer het daarna met een vingerborstel
7. Uiteindelijk kun je met de tandenborstel beginnen.

 

ZooTooth electric brush

De ZooTooth tandenborstel is een perfect middel, voor het optimale resultaat. Elektrisch poetsen heeft altijd de voorkeur, omdat je geen druk hoeft te zetten. Hiermee blijft het tandvlees gezond. Elektrisch tandenpoetsen met de ZooTooth zorgt voor meer poetsrotaties per minuut en is daardoor efficiënter. Ook heeft deze borstel een langer en hoekig einde, waardoor ook de lastige plekken bereikt kunnen worden.

 

Beste producten tegen tandplak

Omdat tandenpoetsen het meest essentieel is voor de gebitsverzorging, mag dit nooit onderschat worden. Daarnaast kun je nog meer wapens inzetten dier ervoor zorgen dat schadelijke micro- organismen geen schijn van kans maken. Als je wat tandsteen constateert, dan zou je dit kunnen wegschrapen met een krabbertje. De AE Dogz tandsteen schraper is hier speciaal voor ontworpen. Schraap voorzichtig en altijd van het tandvlees af.

Een stinkende mondlucht is meestal een symptoom van een vieze tong. Een witte of gele hondentong is bezaaid met bacteriën die stinkende gassen aanmaken. Deze vieze aanslag kun je op een speelse wijze verwijderen met Orapup. De Orapup Lickies kun je ook goed gebruiken als tandpasta. Een dentaal kauwspeeltje kan ook meehelpen tandplak te voorkomen. Hiervoor raden wij de Tooth Dumbbell aan.

Category: tandenpoetsen