Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Tandreiniging bij honden? | 5 tips tanden reinigen

tandverzorging hondenTandreiniging honden

Waarom tanden reinigen bij honden?

Honderden jaren terug leefden wilde honden nog van wild prooi. De scheurkiezen moesten elke dag flink aan het werk om het gevangen voedsel te verscheuren en stuk te bijten. Deze bezigheid zorgde daarnaast ook voor een mechanische reiniging langs tanden en kiezen. Tandsteen kwam daarom zelden voor. Tegenwoordig is het voedsel zo samengesteld dat kauwen niet echt meer hoeft. Een nadeel hiervan is dat brokken en plakkerig voedsel al snel voor tandplakopbouw aan de tanden en kiezen zorgen. Omdat er weinig tot geen mechanische reiniging plaatsvindt kunnen er ook sneller ontstekingen voorkomen. Een hond met gebitsinfecties is daarnaast extra vatbaar voor inwendige infecties, omdat de schadelijke bacteriën vanuit de bek in het lichaam terecht kunnen komen.


Brokken zorgt onder andere voor tandsteen

Vroeger hadden honden geen tandsteen want vroeger aten honden geen brokken of plakkerig voedsel. Er zijn tegenwoordig dierenklinieken die volledig leven op de gebitssanering bij honden. Honden gaan zo goed als altijd onder narcose. Van brokken kan een hond ook jeuk, verstopte anaalklieren en een doffe vacht krijgen. De voorkeur is dan ook, dat je hond vers voedsel krijgt. Naast vers voedsel kun je het beste een aantal producten aanschaffen waarmee je de tanden van je hond kunt reinigen.

 

Hoe kun je de tanden van honden reinigen?

In verschillende stappen kun je de tanden van je hond reinigen De beste manier blijft nog altijd de tandenborstel. Er zijn maar weinig hondeneigenaren die het belang kennen van tandenpoetsen. Dierenartsen raden dit daarom ook steeds vaker aan. Poets minimaal drie keer per week en het liefst met een elektrische borstel. De ZooTooth borstel is een prima instrument. Door de speciale hoekvorm, en de langere borstelkop wint de ZooTooth het in effectiviteit en efficiëntie van alle andere borstels. Tandpasta kan voor een hond lekker zijn, maar hoeft niet. Gebruik nooit menselijke tandpasta. Wél kan de smaak ervoor zorgen dat je hond meer fun beleeft aan het poetsen. De Orapup Lickies pasta is zeer geliefd bij honden.

 

Overige tandverzorging bij honden

Naast vers voedsel geven en elektrisch reinigen, kun je ook de tong opschonen met een Orapup. Een gele tong of een witte tong kan de oorzaak zijn waarom je hond uit zijn muil stinkt. De Orapup tongplakafkrabber kan je helpen hiervan af te komen. Tandsteen kun je in een beginstadium nog prima zelf wegkrabben met de AE Dogz tandenkrabber. Ter ondersteuning van het tanden reinigen kun je ook tandreinigend hondenspeelgoed aanschaffen. De Tooth Dumbbell is hiervoor speciaal gemaakt. De ribbelige structuur zorgt voor een schurende werking langs de gingivaranden en tandoppervlakten en helpt daarom mee in de gebitsverzorging. Lees hier meer over tanden reinigen bij honden

Category: Geen categorie