Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Kosten honden gebit reinigen tussen 70 en 200

kosten gebit reinigen hondGebit hond reinigen? Wat zijn de kosten?

Mechanische reiniging hondengebit

Vroeger werd het gebit van een hond veelvuldig gebruikt om stukken vlees mee te vangen en te verscheuren. Tegenwoordig zijn deze handelingen niet echt meer nodig, omdat honden kant en klaar voedsel voorgeschoteld krijgen. Echt kauwen is niet meer noodzakelijk. Het probleem is dat de mechanische reiniging langs tanden en kiezen afneemt, waardoor tandplak zich ongestoord kan ontwikkelen tot tandsteen. Tandsteen leidt tot vervelende infecties en mogelijkerwijs tot tanduitval of inwendige aandoeningen. Daarom moet het gebit met regelmaat worden schoongemaakt.


Hoe kun je het gebit van een hond reinigen

Het gebit van een hond reinigen kan via verschillende wegen. Je zou naar de dierenwinkel kunnen gaan en een flostouw kunnen kopen, of een paar speciale tandreinigende kauwsticks kunnen voorschotelen, echter is de werking hiervan onvolledig voor een optimaal resultaat. Wil je echt een volledige gebitssanering voor je hond, dan zou je ermee naar een dierenarts kunnen gaan. Deze kosten kun je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen door zelf aandachtig het gebit van uw hond schoon te houden. 

 

Gebit hond reinigen kosten

De kosten voor gebitsreiniging bij honden kan oplopen tussen de 70 en de 200 euro. Waarom deze kosten zo uiteenlopen hangt af van verschillende factoren. Een sanering van het gebit is vaak pas echt noodzakelijk wanneer er veel tandsteen is geconstateerd. Het probleem van tandsteen is dat het infecties en pijn teweegbrengt. Soms moet een hond onder narcose (sedatie) en kan besloten worden rotte tanden te trekken. De arts geeft meestal ook antibiotica mee. Al met al kunnen de kosten hoog oplopen. Zeker bij grotere honden die meer narcosevloeistof nodig hebben en een ultrasonische reiniging kan duurder uitpakken.

 

tandenborstel hondZelf het hondengebit reinigen

Het allerbeste is natuurlijk om te voorkomen dat je hond onder narcose een gebitsreiniging moet ondergaan. Poets daarom wekelijks zijn tanden en kiezen en bij voorkeur met een elektrische tandenborstel. De ZooTooth brush is een uitstekend apparaatje. Het heeft zachte nylon borstelhaartjes, de kop is gemiddeld langer en hoekiger waardoor ook de binnenkanten en de achterkanten meegepoetst worden. Licht tandsteen kun je zelf verhelpen met een AE Dogz tandsteenkrabber. Slechte adem komt negen van de tien keer door een witte tong en kun je voorkomen door de tong schoon te maken met Orapup. De Lickies van Orapup kan mogelijkerwijs ook aangewend worden als tandpasta.

 

Hondenspeeltjes

Omdat honden van kauwen honden en werkelijk overal hun tanden in willen zetten is het slim om een speeltje te kopen, maar dan wel één die ook ontworpen is voor het schoonwrijven van kiezen en tanden. De Tooth Dumbbell is het overwegen waard. Niet kapot te krijgen, aanlokkelijk voor honden, geschikt voor apporteerspelletjes én maakt tanden en kiezen schoon.

 

Category: gebitsreiniging