Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Wat kost een gebitsreiniging bij honden?

kosten gebitsreiniging hondKosten gebitsreiniging bij honden

De kosten voor een gebitsreiniging bij honden liggen ongeveer tussen de €70 en de €200. Het bedrag is afhankelijk van welke gebitsproblemen een hond heeft en of een hond wel of niet onder narcose gaat. Vaak hebben honden problemen met het gebit. Vanaf dat ze een jaar of twee zijn treden er complicaties op. Met name de honden, waarvan het baasje nooit aandacht heeft geschonken aan gebitsreiniging, zijn flink de klos.

 

Niet weggepoetst tandplak wordt tandsteen. Niet weggepoetst tandsteen wordt een infectie en als er dan nog steeds geen actie wordt ondernomen vallen tanden uit en kunnen honden onderliggende, lichamelijke ziektes oplopen. Een juiste en bedachtzame gebitsreiniging voor uw hond mag daarom nooit ontbreken.

 

Op verschillende manieren het gebit van een hond poetsen

Het hondengebit kan op een aantal manieren worden verzorgd, echter daarvan is tandenpoetsen de meest efficiënte methode. Welke andere manier ook wordt toegepast, alléén tandenpoetsen heeft echt effect. Om slechte adem te verhelpen kun je het beste tongreinigen. Daarvoor kan een speciale tongborstel handig zijn. (Orapup)

 

Tandenpoetsen

Het gebit reinigen bij honden op latere leeftijd kan moeilijkheden opleveren, en dan met name wanneer een hond dit niet gewend is. Het wordt dan een moeilijke klus het hondengebit gepoetst te krijgen. Ze zullen zich verzetten. Begin er daarom al mee voordat ze een maand of 2 oud zijn. Na drie maanden wordt het al lastiger. Als je dan toch later begint, dan zijn er een aantal stappen te volgen waarin het met de nodige geduld uiteindelijk toch zal lukken. De ZooTooth tandenborstel kan je daarbij helpen.

 

Overige manieren van gebitsverzorging

Wanneer honden kampen met een stinkende lucht uit de bek, inspecteer dan zijn tong. Met name Orapup kan uitkomst bieden. Een witte laag plak op de tong van een hond is meestentijds de oorzaak van een stinkende mond. Tandsteen zou je kunnen verwijderen met een speciaal haakje, of door ermee naar de dierenarts te gaan. Mocht je van plan zijn dit zelf te doen, bestel dan de AE Dogz tandartshaakje. Een sterk speeltje om het gebit mee te reinigen is de Tooth Dumbbell. Dit speeltje is zeer aantrekkelijk voor viervoeters en kan het gebit al kauwend goed schoon krijgen. Het gebruik van tandpasta’s is overbodig, maar kan qua smaak meehelpen het voor de hond prettiger te maken. De Lickies van Orapup is zeer gewild bij honden. Vergeet niet dat alleen tandenpoetsen het beste resultaat geeft. De andere middelen zijn een welkome aanvulling.

 


 

Dierenarts

Als er ondanks de volle aandacht voor het schoonhouden van het gebit toch problemen zijn opgetreden, ga er dan direct mee naar de dierenarts. Een dierendokter kan namelijk het gebit professioneel laten reinigen. Laat je hond in elk geval nooit aan zijn lot over met een infectie of loszittende tanden. 

Category: gebitsreiniging
Tag: