Hond stinkt uit zijn bek? | 10 Tips slechte adem hond!

Oorzaken, oplossingen en middelen tegen slechte adem bij honden.

Hond met angst tijdens tanden poetsen? | Dit kun je doen!

Hond angstig tijdens tandenpoetsen?

Wanneer je voordat je hond 2 maanden oud is, begint met het aanleren van tandenpoetsen, maak je een stuk meer kans op succes, dan wanneer je na 3 maanden start met gebitsverzorging. De eerste 2 maanden is een hond namelijk zeer nieuwsgierig, en zal tandenpoetsen vrolijk tegemoet zien. Na 3 maanden komt een hond in de angstige fase en wanneer je in deze periode met de tandenborstel komt aanzetten heb je een vergrote kans op weerstand. Lees hier alles over tanden poetsen hond.

 

Voedsel

Net als bij mensen heeft het gebit van een hond al gauw last van tandplak. Wilde dieren hebben normaal gesproken hier minder snel last van, omdat ze niet het plakkerige moderne voedsel eten, maar het vlees van de botten kluiven. Op deze manier worden tanden mechanisch schoon gewreven. Daarom wordt ook geadviseerd uw hond soms bot te geven waaraan nog wat vleesresten zitten. Dat kan waarschijnlijk niet altijd, dus let er dan goed op dat er geen resten tandplak achterblijven in de bek van uw hond.

 

Tandplak

Tandplak bestaat uit een hoopje bacteriën en afvalstoffen. Ze hebben de eigenschap zich te verenigen en uit te breiden. Hoe meer tandplak opeengehoopt is, hoe sterker het verdedigingsmechanisme. Speeksel heeft een reinigende functie. Op plekken waar veel speeksel vloeit hebben bacteriën minder kans zich te ontplooien.

 

Tandsteen

Als tandplak niet tijdig wordt schoongepoetst verandert het in tandsteen. Op tandsteen gaan vervolgens nog meer bacteriën zitten zodat alle ellende begint. Ontstekingen, bloedingen, opgezwollen tandvlees, rood tandvlees en een uiterst ongelukkige hond zijn het resultaat. Het is zelfs onderzocht dat de gassen die worden uitgestoten door deze bacteriën giftig zijn. Honden ademen deze toxinen in en hebben daardoor een verhoogd risico op onderliggende ziektes. Tandsteen kun je verwijderen met een AE Dogz tandenkrabber.

 

Tandenpoetsen

Kortom, tandenpoetsen is noodzakelijk voor de gezondheid van uw hond. Kauwsticks, speeltjes, tandpasta’s, speciale brokken en mondwaters is allemaal leuk en aardig, maar hebben geenszins het effect wat een tandenborstel doet. Alleen bij honden tanden poetsen heeft écht zin. Een speciale tandpasta kan het poetsen overigens wel leuker maken. Lickies van Orapup vinden honden zeer lekker. Verder zou je de Tooth Dumbbell kunnen gebruiken als kauwspeeltje en raden we de ZooTooth tandenborstel aan om mee te poetsen. Orapup is een prima tool om een stinkende ademlucht te bestrijden.

 

Gebit poetsen op verschillende wijzen

1; reinig de tanden met ZooTooth tandenborstel
2; Tooth Dumbbell kauwspeelgoed
3; AE Dogz tandsteen krabbertje
4; Orapup lickies tandpasta
5: Orapup lickies tongborstel

 

Echter, vergeet niet, dat niets zo veel effect heeft als tandenpoetsen. Gebruik nooit een menselijke tandpasta.

Category: tandenpoetsen
Tag: